Gaštanová 26-30, Žilina

Zateplenie obvodového plášťa, stropu technického podlažia a bočných schodiskových stien, hydroizolácia a zateplenie strechy a strojovní výťahov, výmena výplní stavebných otvorov (okná a vchodové dvere), interiérové opravy a úpravy, ostatné práce.

Zateplenie fasády objektu Gaštanová 26-30, Žilina ušetrilo budove náklady za vykurovanie až o 15 %, zlepšilo se odhlučnenie a navyše sa zatraktívnil aj celkový vzhľad budovy. Zateplovanie se nevzťahovalo iba na fasádu, ale zahŕňalo tiež výmenu okien za moderné plastové alebo drevohliníkové. Izolácia okien zohrala v celkovom zateplení dôležitú úlohu. Nutná bola aj oprava vstupných portálov. V rámci snahy o minimalizovanie úniku tepla z budovy bol tento krok nevyhnutný. Práce zahrňovali povrchové úpravy ostenia a čelných panelov. Pri tejto fázi opravy bola vykonaná taktiež rekonštrukcia priľahlého okolia vstupu do objektu.

Staré obklady boli strhnuté a nahradené novými. Pokládka nových obkladov zaistila budove Gaštanová 26-30, Žilina ochranu proti možnému znečisteniu od okoloidúcich osôb alebo exkrementov zvierat.